Soittajat

Anna Záborszky-Teppo
Anna Záborszky-Teppo
(s.1989) aloitti sellonsoiton 3-vuotiaana isänsä István Záborszkyn johdolla ja opiskeli Joensuun konservatoriossa vuodesta 1995. Syksystä 2008-2014 hän opiskeli professori Martti Rousin oppilaana esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa Sibelius-Akatemiassa. Marraskuussa 2013 hän suoritti maisterikoulutuksessa vaativan A-tutkinnon sellossa erinomaisin arvosanoin.

Anna on opettanut sellonsoittoa vuodesta 2008, tällä hetkellä hän toimii sellonsoiton opettajana Helsingin Saksalaisessa Musiikkikoulussa sekä Meri-Helsingin musiikkiopistossa. Aiemmin hän on toiminut sijaisena myös Keskisen Uudenmaan musiikkiopistossa ja Pohjois-Helsingin musiikkiopistossa. Hänet on kutsuttu monta kertaa opettamaan Puhoksen musiikkileirille.

Anna suoritti lisänä opintokokonaisuutta opettajan pedagogisia opintoja Sibelius-Akatemiassa ja valmistui opinnoissaan toukokuussa 2016. Lukuvuoden 2012-2013 Anna opiskeli Yhdysvalloissa the Sarah and Ernest Butler School of Music at the University of Texas yliopistossa professori Bion Tsangin johdolla. Anna on saanut kamarimusiikin opetusta Marko Ylöseltä, Teemu Kupiaiselta, Bion Tsangilta, Anne Eppersonilta ja Ilmo Rannalta sekä osallistunut pianotrionsa kanssa kuuluisan Alban Berg-kvartetin mestarikurssille syksyllä 2009, sekä Martti Raution ja Paavo Pohjolan pitämille kursseille.

Anna on soittanut selloa myös Záborszkyn sisarusten jousikvartetissa vuodesta 1997 ja kvartetilla on ollut lukuisia konsertteja. Vuonna 2000 Anna osallistui sisarensa Katariinan kanssa valtakunnalliseen Melartin-kamarimusiikkikilpailuun Savonlinnassa. He voittivat ensimmäisen palkinnon sekä saivat Melartin erikoispalkinnon parhaasta esityksestä. Vuonna 2005 Anna osallistui kansainväliseen Dotzauer- kilpailuun Saksassa, joka on suunnattu nuorille sellisteille. Helmikuussa 2014 Anna osallistui myös valtakunnalliseen Turun sellokilpailuun.

Viime vuosina Anna on osallistunut tunnettujen sellistien mm. Erkki Raution, Arto Noraksen, Sung-Won Yangin ja Desmond Hoebigin mestarikursseille. Anna on esiintynyt mm. Joensuun kaupunginorkesterin ja Hämeenlinnan kaupunginorkesterin solistina sekä konsertoinut monissa Euroopan maissa mm. Suomessa, Unkarissa, Virossa, Saksassa, Sveitsissä sekä Yhdysvalloissa. Huhtikuussa 2010 Anna esitti orkesterin solistina Brahmsin kaksoiskonserton siskonsa Katariinan kanssa Budapestin Taiteiden palatsissa Zuglói Filharmónia orkesterin kanssa. Keväällä 2013 Anna valittiin soittamaan Yhdysvaltain kuuluisimman nykysäveltäjän Dan Welcherin johtamaan nykymusiikkiyhtyeeseen ”The New Music Ensemble at the University of Texas”. Hän esiintyy myös aktiivisesti Musiikkitalossa järjestettävissä konserteissa (mm. Musiikkitalon avajaiset, CelloFest ja Sibafest,). Anna on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona Turun- ja Naantalin musiikkijuhlilla.

Johannes Teppo
Johannes Teppo
syntyi musikaaliseen perheeseen Tallinnassa vuonna 1986. Hän päätti maisterin opintonsa erinomaisin arvosanoin Hannu Kiiskin johdolla Sibelius-Akatemiassa joulukuussa 2013. Nykyisin Johannes toimii sellonsoitonopettajana Kallion Musiikkikoulussa, Meri-Helsingin musiikkiopistossa, International School of Music Finland-nimisessä musiikkiopistossa sekä Pohjois-Helsingin musiikkiopistossa. Hänet on kutsuttu useita kertoja sijaiseksi myös sellonsoitonopettajaksi ja nuortenorkesterin johtajaksi Keskisen-Uudenmaan musiikkiopistoon.

Orkesterisoittajana Johannes on soittanut Pohjoismaiden Sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Joensuun kaupunginorkesterissa, Tallinnan Kamariorkesterissa, Tallinnan Sinfonietassa, Hämeelinnan kaupunginorkesterissa, Lappeenrannan kaupunginorkesterissa, Hyvinkään kaupunginorkesterissa sekä Estonian Festival Orchestra-orkesterissa.

Hän aloitti sellonsoiton opintonsa 1992 Tallinnan musiikkilukiossa Laine Leichterin ja Leho Karinin johdolla. Vuosina 2005-2006 hän jatkoi opintojaan Eestin Musiikki- ja Teatteriakatemiassa professori Peeter Paemurrun johdolla. Vuosina 2006-2010 Johannes opiskeli Hannu Kiiskin luokalla Sibelius-Akatemiassa ja jatkoi opintojaan Jan-Erik Gustafssonin johdolla Sibelius-Akatemiassa vuosina 2010-2012. Lukuvuoden 2012-2013 Johannes opiskeli The Sarah and Ernest Butler School of Music at the University of Texas yliopistossa professori Bion Tsangin johdolla.

Johannes on menestynyt useissa kilpailuissa; vuonna 1999 hän voitti ensimmäisen palkinnon Eestin Nuorten Jousisoittajien kilpailussa ja erikoispalkinnon kolmannessa Dombrovski kansainvälisessä kilpailussa Riiassa. Vuonna 2002 hänet palkittiin erikoispalkinnolla Bachin esityksestä kansainvälisessä Davidovin kilpailussa Latviassa, toisella palkinnolla ja erikoispalkinnolla neljännessä Dombrovski kansainvälisessä kilpailussa Riiassa. Hän on saanut diplomit kansainvälisessä Dotzauer kilpailussa Dresdenissä 2001 ja International Competition Violoncello Liezenissä, Itävallassa 2004. Vuonna 2007 hän voitti ensimmäisen palkinnon ja erikoispalkinnon ESTA Eestin nuorten jousisoittajien kilpailussa.

Johannes on osallistunut lukuisille mestarikursseille mm. Marko Ylösen, Enrico Bronzin, Young Hoon Songin, Troels Svanen, Francis Goutonin, Ola Karlssonin, Niels Ullnerin, Florian Kittin sekä Emanuel Gruberin johdolla. Hän on esiintynyt useiden orkesterien solistina mm. Tallinnan Kamariorkesteri, Tallinnan Nuorten Orkesteri, Pärnun kaupunginorkesteri, Riian Uusi kamariorkesteri Latviassa, Joensuun konservatorion Sinfonietta, Hämeenlinnan kaupunginorkesteri sekä Helsinginkadun Filharmonikot (kapelimestareina mm. T. Kaljuste, J. Alperten, V. Gailis ja V.-A. Koivuranta, L. Haapanen).

Johannes on myös nauhoittanut useamman kerran Eestin Radiolle ja Riian Radiolle. Hän on aktiivinen kamarimuusikko ja hänellä on ollut opettajinaan mm. Paavo Pohjola, Valentin Erben, Günter Pichler, Hatto Beyerle, Marko Ylönen, Martti Rautio, Ralf Gothóni, Anne Epperson. Vuodesta 2009 lähtien hän on soittanut selloa Odysseus-jousikvartetissa ja Duo JohAnnas kamariyhtyeessä ja vuodesta 2016 myös Duo Baltica yhtyeessä.

Johannes on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona useita kertoja mm. Suomessa, Eestissä, Saksassa, Itävallassa, Unkarissa, Sveitsissä, Kiinassa, Latviassa, Italiassa, USA:ssa ja Venäjällä. Hän on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona mm. Turun musiikkijuhlilla, Naantalin musiikkijuhlilla, Iittalan musiikkijuhlilla, Chigiana Summer musiikkifestivaalilla Italiassa, Musiksommer Reichenau festivaalilla Itävallassa sekä Pärnun musiikkijuhlilla Virossa.